Scroll Top

Informatie rondom garantie & retour

Overzicht
Ons terugbetalings- en retourbeleid is 30 dagen geldig. Als er 30 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen wij u geen volledige terugbetaling of omruiling aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending moet uw artikel ongebruikt zijn en in dezelfde staat verkeren als waarin u het heeft ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten.

Sommige soorten goederen zijn uitgesloten van teruggave. Bederfelijke goederen zoals voedsel, bloemen, kranten of tijdschriften kunnen niet worden geretourneerd. Wij accepteren ook geen producten die intiem of hygiënisch zijn, gevaarlijke materialen of brandbare vloeistoffen of gassen.

Extra wegwerpartikelen:

Cadeaubonnen
Downloadbare softwareproducten
Sommige artikelen voor gezondheid en persoonlijke verzorging
Geopende pakjes koffie of thee enz.
Wij hebben een kassabon of aankoopbewijs nodig om uw retourzending te voltooien.

Stuur uw aankoop niet terug naar de fabrikant.

Er zijn bepaalde situaties waarin slechts gedeeltelijke restitutie wordt verleend:

Boek met duidelijke gebruikssporen
Geopende CD’s, DVD’s, VHS-banden, software, videospelletjes, cassettes of platen.
Elk artikel dat niet in de originele staat verkeert, beschadigd is of onderdelen mist om redenen die niet aan onze fout te wijten zijn.
Alle artikelen die meer dan 30 dagen na levering worden teruggestuurd

Terugbetalingen
Zodra je retourzending is ontvangen en gecontroleerd, sturen we je een e-mail om je te laten weten dat we je retourzending hebben ontvangen. Wij zullen u ook informeren over de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling.

Indien goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt het bedrag automatisch binnen een bepaald aantal dagen (14) teruggestort op uw creditcard of oorspronkelijke betaalwijze.

Te late of ontbrekende terugbetalingen

Als u nog geen terugbetaling heeft ontvangen, controleer dan eerst uw bankrekening opnieuw.

Neem dan contact op met uw creditcardmaatschappij. Het kan enige tijd duren voordat uw terugbetaling officieel is geboekt.

Neem vervolgens contact op met uw bank. Er is vaak een bepaalde verwerkingstijd voordat een restitutie wordt geboekt.

Als u dit alles heeft gedaan en nog geen terugbetaling heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via info@tuttisensi.nl.

Wissel
Wij vervangen artikelen alleen als ze defect of beschadigd zijn. Als u het wilt ruilen voor hetzelfde artikel, stuur dan een e-mail naar info@tuttisensi.nl en stuur uw artikel naar:

Tutti Sensi B.V.

Aanslagsweg 22

7622LD Borne – Nederland

Geschenken
Als het artikel op het moment van aankoop was gemarkeerd als een geschenk en rechtstreeks naar u is verzonden, ontvangt u een tegoed voor de waarde van uw retourzending. Zodra het geretourneerde artikel is ontvangen, wordt u een cadeaubon toegestuurd.

Als het artikel op het moment van aankoop niet was gemarkeerd als cadeau of als de cadeaugever de bestelling naar zichzelf heeft laten sturen om deze later aan u te geven, sturen wij een terugbetaling naar de cadeaugever en zijn zij op de hoogte van uw retourzending.

Verzending terug
Om uw product terug te sturen, moet u uw product naar het volgende adres sturen:

Tutti Sensi B.V.

Aanslagsweg 22

7622LD Borne – Nederland

U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten om uw artikel te retourneren. Verzendkosten worden niet terugbetaald. Als u een terugbetaling ontvangt, worden de kosten van de retourzending van uw terugbetaling afgetrokken.

Afhankelijk van waar u woont, kan het verschillend lang duren voordat uw omgeruilde product u bereikt.

Als u duurdere artikelen retourneert, kunt u een traceerbare verzenddienst gebruiken of een verzendverzekering afsluiten. Wij garanderen niet dat wij uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.

Heb je hulp nodig?
Neem contact met ons op via info@tuttisensi.nl als u vragen heeft over terugbetalingen en retourzendingen.